.
آسانسور های زیادی با برند های مختلف وکیفیت های متفاوت در ایران وجود دارد. از آسانسور ها برای جابه جایی افراد و وسایل در بین طبقات مختلف برای راحتی در انجام کارها استفاده می کنند. هدف ما در این مقاله بررسی بهترین برند آسانسور در ایران می باشد که افراد با اطلاعات کامل بتوانند آسانسور مورد نظر خود را انتخاب کنند.
تاریخچه ی آسانسور در ایران به هشتاد سال قبل بر می گردد. گفته می شود ناصر الدین شاه در کاخ گلستان آسانسور نصب کرده بود که البته مدرکی برای اثبات آن وجود ندارد. اما اولین آسانسور ایران در پالایشگاه آبادان در دوران حکومت احمد شاه است که البته اثری از آن وجود ندارد. در دوران حکومت پهلوی اول اولین آسانسور در ایران در ساختمان هایی مانند کتابخانه ملی و باشگاه افسران ستاد ارتش توسط کارشناسان خارجی و به کمک اولین نسل متخصصین صنعت آسنسور ایران نصب و راه اندازی شد. به طور کلی رشد صنعت آسانسور در ایران را باید به دوران حکومت پهلوی دوم از سال 1335 نسبت داد.
اوایل آسانسور ها از خارج کشور وارد می شدند اما به تدریج شرکت های ایرانی با پیشرفت چشم گیری شروع به فروش و نصب آسانسور می کنند و در سال 1345 اولین کارگاه تولید در و کابین آسانسور توسط اوکسن الکسانی با الگو گرفتن از شرکت ها و متخصصین اروپایی به وجود می آید. در سال 1350 اولین کارخانه آسانسور سازی در ایران با نام شیندلر در شهر صنعتی البرز قزوین تاسیس می شود. در سال 1353 این کارخانه با تولید 400 دستگاه آسانسور تحت لیسانس شیندلر سوئیس به بهره برداری می رسد. همچنین برای پرورش نیروی متخصص دوره های آموزشی تئوری و عملی برگزار می نماید.
امروز دانش آموختگان آن دوره ها از کاربلد ترین و باتجربه ترین افراد در صنعت آسانسور هستند. بنابراین شرکت آسانسورسازی شیندلر به عنوان مادر صنعت آسانسور و بهترین برند آسانسور ایرانی در گذشته می باشد.
همچنین در همین زمان شرکت تسلا شروع به تولید قطعات آسانسور در ایران کرد. در سال 1354 کارخانه تولید آسانسور و پله برقی تحت لیسانس هاوس آلمان در ابهر تاسیس و شروع به تولید کرد و از طرفی شرکت اوتیس آمریکا در شهر صنعتی ساوه اقدام به برنامه ریزی تاسیس کارخانه کرد. همچنین در سال 1355 شرکت تولیدی ایران امبربا در شهر صنعتی رشت تحت لیسانس اسپانیا تاسیس و شروع به تولید آسانسور کرد. قبل از انقلاب در کنار شرکت های فوق حدود سی شرکت نصب و فروش آسانسور در سراسر ایران تاسیس شدند که بعضی از آن ها نمایندگی فروش آسانسور را در تهران و شهرستان ها دریافت می کنند. اما پس از انقلاب با خروج کارشناسان خارجی از ایران و تحریم اقتصادی ایران واردات قطعات انجام نمی شود. در ادامه به بررسی برند آسانسور ایرانی پس از انقلاب می پردازیم.
شرکت آسانسور ایران شیندلر از برندهای معروف است که با ملی شدن بانک ها توسط وزارت مسکن و شهر سازی دولتی می شود .
شرکت آسانسور و پله برقی ایران که از شرکت های خصوصی بود با تحریم اقتصادی ایران تعطیل می شود.
پروژه اوتیس آمریکا که تا آن زمان نیمه کاره بود مصادره می شود و توسط وزارت بازرگانی اداره می شود.
شرکت ایران امبربا با خروج سرمایه گذار خصوصی از ایران توسط بانک صنعت و معدن اداره می شود.
پس از انقلاب و شروع جنگ عملا آپارتمان سازی متوقف می شود در نتیجه صنعت آسانسور ایران به رکود می نشیند.
بعد از جنگ در سال 1367 صنعت ساختمان آسانسور شروع به رشد می کند اما شرکت هایی که قبل از انقلاب در ایران فعالیت می کردند دیگر حضور نداشتند و فقط شرکت شیندلر فعال بود.
این شرکت قدیمی ترین شرکت تولید آسانسور است. در حال حاضر این شرکت در بیش از 200کشور خدمات خود را ارائه می دهد.
این شرکت از قدیمی ترین شرکت های آسانسور بریتانیا می باشد. این شرکت با توجه به کیفیت خدمات و نصب و تامین قطعات در دنیا در رده ی اول می باشد.
این شرکت در کره ی جنوبی فعال است و در گذشته با نام گلد استار شناخته می شد. برخی از محصولات این شرکت عبارتند از :
از آسانسور های بدون موتورخانه است و برای ساختمان های کوتاه مناسب است.
از آسانسورهای بدون موتورخانه می باشد که موتور گیربکس آن pm است.
یکی از انواع مدل های شرکت سیگما می باشد . در این آسانسور از سیستم PLUSE استفاده شده که ناظر فعالیت تسمه می باشد و در صورتی که مشکلی برای تسمه بوجود بیاید هشدار می دهد.
این نوع برای ساختمان های با ارتفاع بالا استفاده می شود.
این شرکت در تولید آسانترین، بلندترین و سریعترین آسانسورهای دو طبقهای جهان رکوردار است.
شرکت شیندلر با سابقه ای بیش از 135 سال از بزرگترین تولیدکنندگان آسانسور، پله برقی و پیاده روی متحرک در دنیاست.
شرکت کونه با بیش از 800 شعبه ، در بیش از 40 کشور جهان خدمات تولید پلههای برقی و نصب و خدمات تعمیر و نگهداری را ارائه می دهد.
برج میلاد با ارتفاع 435 متر ششمین برج بلند مخابراتی و تلویزیونی جهان است ساختمان پای برج 6 طبقه و 17 هزار متر مربع وسعت دارد. در این سازه 4 آسانسور با ظرفیت 21 نفر و 6 پله برقی با ظرفیت جابه جایی 900 نفر در ساعت نصب شده است. آسانسورها و پله برقی آن توسط شرکت شیندلر تامین و نصب شده است.
در ایران شرکت های مختلفی در حال نصب و راه اندازی آسانسور می باشند. اما با توجه به نیاز به نوع آسانسور و عوامل وابسته به آن برای انتخاب بهترین شرکت آسانسور، بررسی و تحقیقات لازم را به عمل آورد. تیم تخصصی آریا تریدینگ با نیروهای با تجربه و متخصص در زمینه راه اندازی و نصب انواع آسانسور آماده عقد قرارداد با مجموعه های تجاری ، مسکونی و اداری می باشد.
همچنین در مجله آریا تریدینگ بخوانید:
همه چیز در مورد تراول کابل آسانسور | قیمت تراول کابل 1402